• Fehér ceruza

          • Szeptemberben került sor a Fehér ceruza nevezetű országos gyűjtésre, amelyet minden éven a Szlovákiai Vakok és Gyengénlátók Szövetkezete rendez. A gyűjtésbe a mi iskolánk is bekapcsolódott.

          • Tisztelt Szülők!

          • A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2022. szeptember 20-án közzétette, hogy meghirdetésre került a Szülőföldön magyarul oktatási – nevelési támogatási program a 2022-es évre. A pályázat lebonyolító szervezete tájékoztatja Önöket, hogy az Adatlapok jelenleg nyomtatás alatt vannak, október első napjaiban lesznek elérhetők a szokott módon.

            Amint megérkeznek az adatlapok, kiosztjuk a tanulóknak.

          • Gyűjtés

          • Iskolánk ismét bekapcsolódik a vakok és látássérültek támogatására szervezett Fehér ceruza elnevezésű országos jótékonysági gyűjtésbe. Az adományokat 2022.szeptember 23-ig (péntek) gyűjtjük lepecsételt urnában az iskolában.

             

          • FIGYELEM!

          • Az időjárás előrejelzés rossz időt mutat péntekre, ezért a sportnapot bent tartjuk a tornateremben. Technikai okok miatt csak az alsó tagozatnak lesz megtartva pénteken. A felső tagozat sportnapja más időpontban kerül megrendezésre. Köszönjük a megértést!

          • Figyelem!

          • Szeptember 12-én összülői értekezletet tartunk 17 órai kezdettel az iskola éttermében. Választásokat tartunk az új iskolatanácsba. Ma kiküldtük a jelőlő lapokat, kérjük, aki szeretné jelöltetni magát, töltse ki és küldje vissza a holnapi nap folyamán. Az összülői értekezlet után osztályszülői értekezlet is lesz.

          • Ünnepélyes tanévnyitó

          • Tisztelettel és szeretettel köszöntöm iskolánk ünnepélyes tanévnyitójának minden résztvevőjét.

            Kedves Tanulók!

            A forró nyár még egy hétvége erejéig kényeztetett benneteket, mielőtt a mai reggel ráébresztett titeket, a szülőket és a tanító néniket és bácsikat is, hogy bizony elrepült a két hónapos szünidő, és ideje újra munkához látni. Álmos szemeitek arról árulkodnak, hogy a hosszú pihenés után, nem lesz könnyű számotokra a korai lefekvés, korai kelés és a mindennapi kemény munka rendszerére visszaállni. 

             Amíg ti nyáron a jól megérdemelt pihenéseteket töltöttétek, az iskolán zajlott az élet:

            Felújítottuk az ebédlő talaját. Valamint az alsó tagozat osztályaiban a talajt és végre minden osztályban új tábla van.

            Hogy az idei évben is eredményesen taníthassuk nektek az angol nyelvet, új tanító bácsi is érkeztett közénk az anyasági szabadságra vonult Dominika tanító néni helyett. Köszöntöm Farkas Zoltán tanító bácsit.

            A napköziben is új tanító néni fog tanítani titeket, köszöntöm Szalai Barbi tanító nénit.

            Kedves Gyerekek!

            Az idén is bővelkedünk majd iskolai rendezvényekben, melyek mindamellett, hogy játékosan tanítanak, felejthetetlen élményeket hoznak majd számotokra, ezzel téve élvezetessé az idei tanévet.  Újra lehetőségetek lesz szakkörökben is dolgozni. A természetiskola és a sítanfolyam is tervben van.

            Kedves Szülők!

            Egész tantestületünk nevében ígérhetem, hogy az idei tanévben is azon fáradozunk majd, hogy gyermekeik ismét előbbre jussanak, sok új tudást, tapasztalatot és élményt kaphassanak.

            Kedves Kilencedikesek!

            Iskolánk rangidős diákjaivá léptetek elő, így most már ti álltok példaként a kisebbek előtt. Ezért kérlek benneteket, viselkedjetek ehhez méltóan, hogy felnézhessenek rátok, büszkék lehessenek az eredményeitekre, segítsétek őket és mutassatok jó példát. Számítunk rátok az idei év iskolai eseményein segítő és tanácsadóként. Érdekes, mozgalmas, izgalmas tanév vár rátok. Hiszen a rangidőseknek kijáró sok tiszteletbeli feladat ellátásán túl, a tanulásban is komoly kihívások elé álltok. Hiszen fel kell készülni az áprilisi Tesztelés 9-re, majd a felvételikre, végül sikeresen be kell fejeznetek az utolsó alapiskolai évet, hogy jövőre már az új, általatok választott középiskolában bizonyíthassatok. Kívánom, hogy ennek fényében, egyre növekvő felelősségtudattal végezzétek munkátokat.

             Kedves Kicsi Elsősök!

            Talán Ti vártátok a legjobban a mai napot. A nyár folyamán nagyra nőttetek, igazi iskolások lettetek, és a mai naptól már ti is közénk tartoztok.

            Sok izgalmas dologban lesz részetek az idei tanévben, hiszen Edina tanító néni bevezet majd benneteket a betűk és a számok birodalmába. Ezért kérlek Titeket, hogy mindig nagyon figyeljetek arra, amit ő mond! Gyűjtsetek sok-sok egyest. Ezzel szerezhettek örömet szüleiteknek, akik nagyon izgulnak ám értetek.

             Kedves Elsős Szülők!

            Amikor a kicsi gyermek először lépi át az iskola küszöbét, megváltozik az egész család élete.  Elkezdődik a mindennapi elkötelezettség, a rendszeres és kitartó tanulás. Óriási kihívás ez nemcsak a kis elsős, de a szülők számára is. Ezért bizonyára ott bujkál önökben az izgalom és aggodalom.  Edina tanító néni feladata lesz az aggodalmat eloszlatni. Ezért arra kérjük önöket, hogy dolgozzanak együtt vele, hallgassák meg egymást és forduljanak hozzá bizalommal.

            Most pedig kilencedikes tanulóink bekísérnek titeket és szüleiteket az osztályotokba, ahol megkapjátok a könyveiteket, segédeszközeiteket és elbeszélgettek a tanító nénitekkel. Mielőtt azonban az osztályba vonulnátok, kívánok mindnyájunknak jó egészséget, sikerekben, eredményekben és élményekben gazdag, mozgalmas tanévet.

            Ezennel a 2022/23-as tanévet megnyitom!

            Keresztesi Ildikó, igazgató

             

             

      • Kontakty

        • Základná škola Józsefa Károlyiho s vyučovacím jazykom maďarským - Károlyi József Alapiskola
        • +421 x 031/7794094
        • Vlčany 1547 92584 Vlčany Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje